Unga och gamla uppmärksammar Pride i Vimmerby

Mellan 19 och 25 september riktas extra fokus på hbtqi-frågor i Kalmar län. Flera verksamheter i Vimmerby uppmärksammar frågan under veckan.

Vimmerby kommun belyser rådhuset med regnbågens färger för att uppmärksamma Pride.

Vimmerby kommun belyser rådhuset med regnbågens färger för att uppmärksamma Pride.

Foto: Victoria Otternäs

Vimmerby2022-09-20 15:00

Under veckan genomförs uppmärksamhetsveckan Pride i Kalmar län, där syftet är att stärka HBTQI-personers rättigheter i länet. I Vimmerby pågår olika aktiviteter kopplade till ämnet.

"Vi har kommit en bit på väg och mycket har hänt de senaste åren. Samtidigt har vi mycket kvar. Det vi gör under veckan, och under resten av året, hoppas vi ska bidra till att vi tar ytterligare steg mot att alla ska få sina rättigheter tillgodosedda", säger Anders Degerman enhetschef för folkhälsa i ett pressmeddelande.

Även skolor uppmärksammar ämnet under veckan. På Astrid Lindgren skolan hissas Pride-flaggan på skolgården.

– I undervisningen lyfts hbtqia på lite olika sätt integrerat i det ämne lektionen innehåller. Och en gemensam Powerpoint med information kring hbtqia kommer också visas för elever, säger Josephine Svensson som är rektor på skolan och fortsätter:

– Utöver detta så är arbetet kring människors lika värde ständigt på agendan, att alla har rätt till att vara och bli respekterad för den man är.

Det är inte bara skolelever som riktar sitt fokus mot Pride under veckan, även de äldre.

"Inom Vimmerby kommuns äldreomsorg hissar vi Prideflaggan för att visa att vi står bakom och jobbar för tolerans, rättigheter och respekt för alla medmänniskor. Det kommer även att uppmärksammas på våra träffpunkter för äldre", skriver Karin Holmgren, verksamhetschef för verksamhetsområde äldreomsorg till Vimmerby Tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!