Unga öppnar gamingcafé: "Stor utmaning att starta"

En jobbar i hemtjänsten. Dena andra tar studenten om en månad. Samtidigt öppnar de två kompisarna café med inriktning på data- och TV-spel i Vimmerby.

Kompisarna Abdul-Hakim Shanab och Abdulrahman  Taha satsar på eget företag och öppnar café med data- och TV-spel i Vimmerby. "Vi spelar en del själva också, det är roligt att spela" säger de.

Kompisarna Abdul-Hakim Shanab och Abdulrahman Taha satsar på eget företag och öppnar café med data- och TV-spel i Vimmerby. "Vi spelar en del själva också, det är roligt att spela" säger de.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2020-05-06 18:00

– Vi tycker själva att det finns för lite att göra i Vimmerby, särskilt för ungdomar. Det känns tråkigt, speciellt under hösten och vintern, säger Abdulrahman Taha.

Han tar studenten på teknikprogrammet i Vimmerby om en månad. Kompisen Adbul Hakim Shanab jobbar i hemtjänsten. Ingen av dem har fyllt 20 år.

Just nu håller de på att förvandla en tidigare restaurang mitt emot Systembolaget i Vimmerby till ett gamingcafé med ett tiotal speldatorer och TV-spel samt ett klassiskt biljardbord.

– Det är en stor utmaning att starta företag när man är så ung och tufft att fatta systemet för vad som krävs. Förhoppningsvis går det bra.

Tror underlaget är tillräckligt i Vimmerby?

– Det finns inget liknande i närheten av Vimmerby och många, särskilt ungdomar, är intresserade av spel, så vi tror absolut det finns behov av det, säger Abdulrahman Taha.

Varför ska man spela på ett café?

– Det är som lan, man kopplar ihop sig och spelar tillsammans. Det är roligare och att spela hemma blir lätt störande. Här har vi hittat en väldigt bra lokal där vi inte stör någon.

Hur har er satsning berörts av det nya Coronaviruset?

– Vi har haft planerna ganska länge och när vi hade grejerna hemma bestämde vi att öppna trots corona, men vi följer förstås alla restriktioner och hoppas att smittan minskar nu. 

När caféet öppnar är inte exakt spikat.

– Det blir så snart som möjligt. Vi väntar på att fiberanslutningen vi beställt ska installeras. Den är avgörande.

Karta: Sevedegatan i Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!