Unga talanger

Igår var det dags för den årliga utdelningen av stipendier till unga förmågor som Sparbanksstifttelsen i Vimmerby ligger bakom. Utdelningen skedde i Mässhallarna och de som prisades var en idrottsman och en kvinna. Dessutom fick kulturen sitt i form stipendie till tre personer från musikens värld och två som har dansen som sin passion.

Sparbanksstiftelsen i Vimmerby ordförande Stig Bäck med stipendiaterna. Övre raden fr.v: Elin Namnieks, Sebastian Åkesson, Isabella Bexell, Nellie Strand och Nathali Gunnarsson. Nedre raden Frida Dahlgren och Mehmet Kaya.

Sparbanksstiftelsen i Vimmerby ordförande Stig Bäck med stipendiaterna. Övre raden fr.v: Elin Namnieks, Sebastian Åkesson, Isabella Bexell, Nellie Strand och Nathali Gunnarsson. Nedre raden Frida Dahlgren och Mehmet Kaya.

Foto:

Vimmerby2014-11-07 07:38


19-årige Sebastian Åkesson, från Vimmerby, är låtskrivare och har framfört sina egna låtar i flera olika sammanhang.
- Det känns jättebra. Jag hoppas att jag fick priset för att de gillar vad jag gör och tror på mig. Man höjs inombords och tror mer på sig själv när man uppmärksammas, säger Sebastian.
I augusti började Sebastian Åkesson på Kulturamas ansedda singer/songwriter-utbildning i Stockholm. Han har skrivit flera nya låttexter under hösten.
- Jag trivs jättebra och det är fantastiskt att omgärdas av så duktiga musiker och att vara i en miljö med likasinnade. Jag har blivit ännu säkrare på att det är det här jag vill göra.
Vad drömmer du om?
- Att kunna inspirera andra och att nå fram till människor. Jag vet vad musik har betytt för mig och det vore grymt om min musik kunde hjälpa andra.
Vad ska du göra med pengarna?
- Jag vill använda dem till någon musikgrej. Kanske en ny gitarr.

Läser i Tingsryd
Även 16-åriga sångerskan Isabella Bexell, Gullringen, började i augusti på gymnasieutbildningen Academy of music an business i Tingsryd.
- Skolan ser verkligen till oss elever och ger oss alla möjligheter. Jag trivs jättebra och många tycker att jag har utvecklats. Jag har lärt mig att hantera rösten på ett annat sätt, säger Isabella.
Hur kändes det att få stipendiet?
- Jag blev överlycklig och ringde till mamma direkt. Det betyder mycket för det kostar pengar att åka på talangtävlingar och nu har jag flyttat hemifrån också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om