Unga Vimmerbybor åtalas för rån

Den unga kvinnan lockade tre unga män till Vimmerby en tidig decembermorgon. Vad de inte visste var att de körde rakt in i ett bakhåll. Kort efter mötet med kvinnan blev de överfallna och rånade av tre män beväpnade med kniv och hammare. Ett av rånoffren fick ett knivhugg i benet.

Vimmerby2013-02-01 07:17

Nu åtalas två unga Vimmerbybor och en 24-åring från Katrineholm för att ha planerat och utfört rånet tillsammans med ytterligare en person, som åklagaren inte åtalar i nuläget.

Lockade av fest
Enligt stämningsansökan som kom in till tingsrätten i Kalmar på torsdagen har den unga kvinnan, en 18-åring från Vimmerby kommun, haft kontakt med de tre rånoffren och stämt träff med dom i Vimmerby vid halv fem-tiden på morgonen den 4 december.
Männen är 20, 21 och 22 år gamla och hemmahörande i Vetlanda samt i Stockholmstrakten.
- Möjligen har de lockats av att de skulle festa tillsammans, säger åklagare Magnus Argus till vår tidning.

Knivhugg i benet
När de mötte kvinnan på Rönnbärsgatan blev de strax överfallna av tre män som kom till platsen. De hotade de tre männen i bilen och en 20-åring från Vetlanda fick ett hugg i benet av rånarna som var beväpnade med kniv och hammare. De tvingade till sig klockor, bilnycklar, smycken och en plånbok med 1 000 kronor i kontanter och ett bankkort som de också tvingade till sig koden till. Efter det har de försökt ta ut pengar från en bankomat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om