Ung Vimmerbybo åtalas för flera våldtäkter mot barn

En ung Vimmerbybo och en tonåring från en grannkommun åtalas båda för att ha våldtagit en minderårig flicka under 15 år flera gånger vid samma tillfälle i somras.

Två ungdomar, en från Vimmerby kommun och en från Eksjö kommun, åtalas vid Eksjö tingsrätt för våldtäkt mot en minderårig flicka.

Två ungdomar, en från Vimmerby kommun och en från Eksjö kommun, åtalas vid Eksjö tingsrätt för våldtäkt mot en minderårig flicka.

Foto: Arkiv TT-Bild

Vimmerby2022-01-28 09:06

Det framgår av ett åtal som kammaråklagare Jessica Andersson lämnat in till tingsrätten i Eksjö. Händelserna ska ha skett någonstans i Eksjö kommun i början av juni förra året. 

Vimmerbybon, som är myndig, åtalas för att ha våldtagit den minderåriga flickan tre gånger under samma natt. Våldtäkterna ska ha skett både utomhus och i en husvagn. Enligt åtalet ska flickan ha sagt nej flera gånger.

Ytterligare en yngling i tonåren åtalas också för att ha våldtagit den minderåriga flickan vid samma tillfälle.

Åklagaren skriver i stämningsansökan att de båda ynglingarna ska ha genomfört gärningarna med uppsåt och att de bör ha varit medvetna om att flickan är under 15 år

Den äldre av dem är hemmahörande i Vimmerby kommun. Den yngre i Eksjö kommun. Båda nekar till de brott de åtalas för.

Ingen av dem har varit frihetsberövad under utredningens gång.

Åklagaren har kallat vittnen som ska berätta om vad den unga flickan berättat i efterhand och om hur hon mått efter händelsen.

Åklagaren hänvisar också till DNA-analyser, en brottsplatsundersökning samt uppgifter från olika mobilkommunikationer.

Den yngre av de åtalade åtalas även för misshandel. Han misstänks ha slagit en annan minderårig flicka med ett knytnävsslag så hon fått hjärnskakning. Det ska ha skett i en mindre ort i Eksjö kommun senare under sommaren. Rättegången inleds nästa fredag.

Rättegången inleds vid tingsrätten i Eksjö nästa fredag, den 4 februari.
Rättegången inleds vid tingsrätten i Eksjö nästa fredag, den 4 februari.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!