Ungdomskören besökte Tanzania

Vimmerby församlings ungdomskör besökte Tanzania i två veckor. Det gav minnen för livet. - De kulturella skillnaderna är det som man tar med sig mest, säger Louice Isaksson.

Två veckor i Tanzania. Ungdomskören i Vimmerby församling fick många intryck av resan. Från vänster:Hanna Weckfors (ledare), Alva Strid, Linnéa Sjöstedt, Cathrine Jabateh, Liw Bäckman och Louice  Isaksson och Gösta Nilsson (pianist). Foto: Privat

Två veckor i Tanzania. Ungdomskören i Vimmerby församling fick många intryck av resan. Från vänster:Hanna Weckfors (ledare), Alva Strid, Linnéa Sjöstedt, Cathrine Jabateh, Liw Bäckman och Louice Isaksson och Gösta Nilsson (pianist). Foto: Privat

Foto:

Vimmerby2014-03-12 08:09


Vimmerby församling har en vänförsamling i Makambako, Tanzania. Förra året var ett antal tanzanier på besök i Vimmerby, och i år var det ungdomskören i Vimmerbys tur att få åka till Tanzania.
Ungdomskören består av Louice Isaksson, Alva Strid, Linnéa Sjöstedt, Liw Bäckman och Cathrine Jabateh. Även ledaren Hanna Weckfors och pianisten Gösta Nilsson var med på den två veckor långa resan på olika platser i Tanzania.
- Det bästa var att träffa alla människor och jag tror att det är väldigt nyttigt att komma ut och se andra delar av världen. Det är svårt att välja ut några saker, för vi var med om så himla mycket. Men de kulturella skillnaderna är nog det man tar med sig mest. Det är många saker som är precis tvärtom, säger Louice Isaksson.
- Vi reste runt väldigt mycket och fick intressanta intryck. Till exempel: om en man blir kär i en kvinna i Tanzania så köper han henne. Och vi var på en internatskola och frågade om mobbning, men de hade aldrig hört talas om det, berättar Gösta Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om