Kärleken fick en ny chans – tredje gången gillt

Maria Modig och Jimmy Fransson fann varandra redan på gymnasiet men efter första barnet gick de vidare i livet på varsitt håll innan de återigen hittade tillbaka till varandra för några år sedan. Den 28 maj ska de gifta sig, det blir parets tredje försök att säga ja till varandra.

Att knyta tillbaka till relationens första år har varit viktigt för Maria Modig och Jimmy Fransson. De förlovade sig på sitt gamla årsdatum och såg även till att köpa likadana ringar som sist. "Vi köpte i stan förra gången men de fanns inte kvar, så det blev en del googlande. Men det är lite speciellt ändå", säger Maria.

Att knyta tillbaka till relationens första år har varit viktigt för Maria Modig och Jimmy Fransson. De förlovade sig på sitt gamla årsdatum och såg även till att köpa likadana ringar som sist. "Vi köpte i stan förra gången men de fanns inte kvar, så det blev en del googlande. Men det är lite speciellt ändå", säger Maria.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2022-04-23 09:00

2002 är Maria Modig och Jimmy Fransson 16 respektive 18 år. Maria går djurvård i Gamleby och Jimmy läser skogsbruk på Helgesbo. Skolorna har en del samarbeten och just den här dagen ska Jimmy hålla en introduktion i lerduveskytte som Maria närvarar vid.

– Då sa det pang, skrattar Maria Modig.

Efter det första mötet fanns ingen återvändo.

– Det var väl inget att fundera på egentligen mer än hur jag skulle få tag i dig igen, säger Maria och möter Jimmys blick.

10 oktober blir de ett par och så småningom förlovar de sig och flyttar till huset i Falla som de bor i idag. 2008 föds deras son, Jesper, men den första tiden som föräldrar blir tuff – för tuff. Jesper har kolik och Maria drabbas av en förlossningsdepression.

– Idag tar man jätteseriöst på mammor som upplever detta. Då var det annorlunda och man pratade inte heller om det. Min depression gjorde att vi gick isär, den utlöste allt, säger Maria. 

undefined
På gården i Falla finns både hundar, katter, höns och får. Snart kommer ett gäng kvigor också. Huset på 80 kvadratmeter har de byggt ut för att få plats med den stora familjen men lite är kvar att göra. "Vi ska bygga altan med och göra klart de sista rummen på nedervåningen och en yttertrappa också. Det blir nog bara trappen i år", skrattar Jimmy.

Paret separerade och hittade efter en tid nya sambos.

– Det var inga konstigheter, vi gick vidare och kom överens om att vi skulle vara bra vänner för Jespers skull. Det var viktigt, säger Jimmy.

Maria fick under den här tiden ytterligare två barn, Ängla och Oliver, men i årsskiftet 2016-2017 separerade hon igen och strax där innan hade Jimmy gjort samma sak. Det tidigare paret fortsatte att umgås som goda vänner men tillslut var det omgivningen som fick dem att öppna ögonen.

– Det var syrran som sa att "nu får du ta och ge dig, den du letar efter är mitt framför ögonen på dig", säger Maria.

– Min bästa vän sa något liknande, säger Jimmy.

undefined
Bröllopsresan är inte bokad ännu men det lutar åt att det blir en familjeresa trots allt. "Äldsta är 14 och vill snart inte umgås med mamma mer så barnen ska med", säger Maria.

I maj 2018 blev de åter ett par och nu fanns det ingen anledning att hålla igen, de kände ju redan varandra utan och innan. Den 10 oktober – samma datum de blev ett par som unga– förlovar de sig därmed igen.

– Egentligen var det aldrig kärleken som tog slut, det var andra omständigheter. Sedan var jag rädd att ta klivet och förlora en bra vänskap men nu är jag tillsammans med min bästa vän istället och det är helt underbart. Allt föll på plats, säger Maria.

Något som däremot varit besvärligt att få till är parets bröllop och den 30 maj 2020 var det dags för första försöket.

– Vi ställde in knappt två månader innan på grund av pandemin. Vi hoppades in i det längsta och allt var utskickat, säger Jimmy.

Klänningen hängde där och vigselringen var graverad men istället flyttades hoppet till 2021.

– Vi hann aldrig skicka ut några inbjudningar men vi planerade för det. Men så drog de ner maxantalet till 15 personer och då gick det inte. Jag ville ha ett stort bröllop om jag nu ska få gifta mig, säger Maria.

undefined
Det blir ett klassiskt bröllop i syrénlila. Men att de skulle lyckas pricka in årets trendigaste färg visste de inte för två år sedan. Det finns dessutom en hel del servetter för familjen att använda och lika många nya att beställa.

Maria och Jimmy bokar istället om Vimmerby kyrka och Tuna bygdegård en tredje gång, nu till den 28 maj 2022, och passande nog blir det också 20-årsjubileum sedan de fann varandra första gången. 

– Klänningen blir samma och vigselringen måste graveras om. Ängla vill ha samma klänning som sist men hon har ju vuxit en del så den har fått sys om. Grabbarnas kostymer passar inte heller längre så det är kvar att fixa, säger Maria.

Den här gången finns det ingen oro för att det inte ska bli av. Den 28 maj SKA de gifta sig.

– Nu börjar man bli mer nervös för att det faktiskt ska bli av, säger Maria.

Maria Modig med sitt flasklamm som nu blivit stor. Länge sov han i parets säng och Maria som gått djurvård hade full intensivvård hemma på köksbordet.
Maria Modig med sitt flasklamm som nu blivit stor. Länge sov han i parets säng och Maria som gått djurvård hade full intensivvård hemma på köksbordet.
Om paret i Falla

Namn: Maria Modig och Jimmy Fransson. Efter giftermålet kompromissar de till Modig Fransson.

Familj: Barnen Jesper 14 år, Ängla 12 år och Oliver 10 år.

Bor: På gård i Falla utanför Vimmerby.

Yrke: Maria arbetar för Regionen och är snart färdig specialistsjuksköterska i palliativ vård och Jimmy är skogsmaskinsförare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!