Upp i Sveriges största björk

I en ny omfattande och ambitiös bok om björkar och björkens ställning i samhället besöker författarna bland annat Sveriges största björk som växer mellan Norra Kvill och Södra Vi.

Vimmerby2013-02-25 07:22

Författaren Marit Stigsdotter från Vånevik söder om Oskarshamn och Kalmarfotografen Bertil Hertzberg har nyligen kommit ut med ett omfattande verk om träslaget björk - "Björk - trädet, människan, naturen".
Det handlar om ett ambitiöst verk som försöker spegla alla aspekter av björken och dess ställning i samhället och naturen. Särskilt bilderna är imponerande klara och vackra trots att motivet ofta bara är det kanske inte så spännande trädet.

Storebro
Marit Stigsdotter som i ungdomen läste på båtbyggarskolan i Storebro och Bertil Hertzberg har rest runt i Sverige på jakt efter björkens historia och själ och inte minst det svenska förhållandet till björken.
Många av resorna i den över 300 sidor och vackert formgivna boken har gått till Småland. En framgångsrik stolfabrik i Smålandsstenar, en björkodlare i Sävsjö och Carl von Linnés björkspår kring Växjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om