Uppemot 50 nya vårdjobb

Eken i Vimmerby ska byggas om till ett modernt vårdboende. Familjen Hermansson investerar minst 35 miljoner kronor. Satsningen ger mellan 40 och 50 nya jobb i Vimmerby.

Vimmerby2012-11-28 07:21

- Det blir ett 30-tal vårdplatser i lägenhetsform för människor med samsjuklighet, det vill säga psykisk problematik i botten och olika följddiagnoser utifrån det, och det ställs höga kompetenskrav på personalen, säger Anders Hermansson.
Därför planeras en utbildning för att få fram kvalificerade medarbetare. Utbildningen kan starta redan till våren.
- Vi tänker oss att utbildningen ska ske tillsammans med ett utbildningsbolag och att vi ska rekrytera de 40-50 anställningarna i Vimmerbyregionen, säger Anders Hermansson.
Vårdverksamheten kan börja först efter att kommunen lämnat Eken sommaren 2014 och att fastigheten också renoverats.

35 miljoner
Minst 35 miljoner avser familjen Hermanssons företag Guldbjörnen AB investera i fastigheterna man köpt av kommunen.
- Det är roligt att vi får överta fastigheten från kommunen och kunna förädla den till ett högkvalitativt boende för våra klienter, säger Anders Hermansson.
Familjen Hermanssons vårdföretag har rötterna i Tranås där Anders mor startade vårdverksamhet 1955. Mellan 1974 och 2000 drev och utvecklade Anders Hermansson Stenbäckens behandlingshem AB i Vimmerby som sedan såldes till ISS.
2005 startade han vårdverksamhet i Virserum där man driver Ekängens behandlingshem för psykiskt sjuka. Det är den hemliknande boendemiljö med välutrustade tvårummare som också blir grunden i boendet på Eken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om