Uppgörelse om fjärrvärmen

I går tecknades en ny överenskommelse om att fjärrvärmebolagen inte längre ska kunna höja sina priser som de vill. Istället ska en opartisk nämnd godkänna prisökningar. - Det här är ett positivt steg som bör öka förtroendet för branschen, säger Roger Carlsson, vd för Vimmerby Energi & Miljö AB.

Vimmerby2011-01-28 07:28

93 procent av landets flerbostadshus värms upp med fjärrvärme, som bidrar till minskad klimatpåverkan, är bekväm och driftsäker.
Samtidigt kritiseras fjärrvärmeföretagen hårt för sina prishöjningar. Därför undertecknade igår Svensk Fjärrvärme, de allmännyttiga bostadsföretagen, SABO och Riksbyggen undertecknade en överenskommelse om prövning av fjärrvärmeprisändringar. Prövningen Godkänd Nivå ger kunderna ökat inflytande och en mer förutsägbar prisutveckling.

"Positivt steg"
Fjärrvärmebolagen kommer inte längre att kunna höja sina priser efter eget tycke. I framtiden måste en opartisk nämnd godkänna prisökningar.
- Ett positivt steg, med tanke på att den fjärrvärmelag vi har idag är uddlös och inte har fungerat bra, säger Roger Carlsson, vd för Vimmerby Energi & Miljö AB.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om