Uppskattat besök

Aina Stenberg, 87, får hjälp att komma till syncentralen och tandläkaren. Gunvor Wester får känna att hon behövs. Och alldeles bortsett från det har Aina och Gunvor fått ut något annat av besöksverksamheten "Projekt Guldkant". - Vi har ju blivit goda vänner!

Aina Stenberg, till vänster, får besök och hjälp av Gunvor Wester i "Projekt Guldkant".

Aina Stenberg, till vänster, får besök och hjälp av Gunvor Wester i "Projekt Guldkant".

Foto:

Vimmerby2009-01-03 10:17


Projekt "Guldkant" drivs i samverkan med Röda Korset, Korskyrkan, Svenska kyrkan och pensionärsorganisationerna. Besöken kan innefatta något så enkelt som en promenad i det fina vädret eller ett samtal över en kopp kaffe. Formerna för samvaron är en överenskommelse mellan besökare och den som tar emot besöket.
- Aina vet att hon kan ringa mig precis när hon vill. Oftast har jag tid, men skulle jag inte ha det så är det inte värre än att jag säger ifrån, säger Gunvor Wester, som det senaste året besökt Aina Stenberg i Vimmerby.

Ömsesidig glädje
De träffas några gånger i månaden. Ringer då och då. Har inget schema för sitt umgänge, som inte alls bygger på några uppoffringar från Gunvors sida.
- Tvärtom. Jag tycker att det känns väldigt bra att kunna ge av min tid till någon som sätter värde på det - och så är ju Aina så rar och lätt att ha att göra med.
Och att 87-åriga Aina Stenberg uppskattar kontakten med Gunvor är inte att ta miste på.
Synen sviker och besöken till syncentralen blir täta.
- Det känns väldigt tryggt och skönt att veta att Gunvor kan ställa upp och följa med mig om jag ska dit, eller till tandläkaren. Jag har ju en son som bor i stan och han hjälper förstås till så mycket han bara kan, men det är ju inte alltid så lätt på dagtid när man har fullt upp. Ibland kan jag tänka att Gunvor nog fått en bra tråkig vän, som bara ska till sjukvården, säger hon med ett varmt leende och får omgående mothugg.
- Jag är av en helt annan uppfattning. Vi har hur trevligt som helst och jag får väldigt mycket tillbaka av det här, säger Gunvor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om