Utbildning slipar Vimmerbys vapen mot mobbarna

Skolans personal ska bli bättre på att både upptäcka och agera mot mobbing och kränkningar. - Vi har mellan 60 och 70 medarbetare i en högskoleutbildning om likabehandling. Man kan säga att det är en konkret följd av att vi haft tre fall hos skolinspektionen, säger Birgitta Sahlin, chef på barn- och ungdomsförvaltningen.

Vimmerby2009-07-01 06:25

Hon vill inte ge några kommentarer om det enskilda fallet i Södra Vi, men hon tycker att tre fall på relativt kort tid är mycket för en liten kommun som Vimmerby.
- Ja, det känns som att det är mycket, sedan kan det vara en tillfällighet. det är inte så ovanligt att fall granskas av skolinspektionen, och vi har fått rätt i ett av de tre fallen. Däremot är det mera ovanligt att det går så långt som det gjort i fallet från Vimarskolan där barn- och elevombudet nyligen lämnade en stämning till rätten, säger hon.
Barn- och elevombudet kommer också att utreda fallet i Södra Vi som vår tidning kunde berätta om igår. Där kritiserar skolinspektionen kommunen och skolan för att åtgärderna som vidtagits i ett långvarigt mobbingfall inte varit tillräckliga. Det slutade med att den mobbade eleven fick byta skola. Trots att ett av skolans åtgärdsprogram var att de som mobbar skulle tvingas flytta om kränkningarna inte upphörde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om