Utökade öppettider blir ett ljus i mörkret för krogen

Efter en vintersäsong som fått verksamheten att gå på sparlågor hoppas man nu på en sommarvändning. Läget är dock fortfartande ansträngt: "Vi vet ingenting egentligen."

Christopher Novratidis menar att de utökade öppettiderna från 20:30 till 22:30 är ett steg i rätt riktning. Kharmas  största inkomst rullar i vanliga fall  in efter 22.30, så man hoppas på ännu bättre öppningsmöjligheter under sommaren.

Christopher Novratidis menar att de utökade öppettiderna från 20:30 till 22:30 är ett steg i rätt riktning. Kharmas största inkomst rullar i vanliga fall in efter 22.30, så man hoppas på ännu bättre öppningsmöjligheter under sommaren.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2021-05-25 14:52

Så säger Christopher Novratidis, ägare till restaurang och nattklubben Kharma i Vimmerby. Det som tycks oklart är främst att ändringar kring restriktionerna som berör just krogverksamheten kan komma med kort varsel:

– För några veckor sedan fick vi positiva besked att en återöppning kan vara inom räckhåll. I juni får vi ha öppet tills 22:30 igen, då kan vi åtminstone visa fotbolls-EM.

Huruvida sommarsäsongen kan komma att innebära ännu senare öppettider än klockan tio är fortfarande oklart. Även om det tillåts med senare krogbesök kan det inte vara helt enkelt att ställa om och skala upp verksamheten på kort varsel menar Novratidis:

– Vi har inte sökt någon sommarpersonal för den här säsongen på grund av det osäkra läget. Om vi får ha öppet längre skulle det egentligen kräva att vi har fler i personalstyrkan. Nu får vi göra det bästa av situationen och köra med den personal vi har.

I april annonserade Kharma via sociala medier att de planerade för Vimmerby Gungar, en tvådagarsfest i slutet av juli:

– Det eventet annonserades utifrån att det ursprungligen sades att de flesta vuxna skulle erbjudits vaccin före midsommar. Nu vet vi att den vaccinationsplanen har skjutits fram och jag kan inte säga om Vimmerby Gungar går att genomföra eller ej.

Även om läget för det planerade sommareventet i dagsläget ser aningen mörkt ut ser Novratidis optimistiskt på framtiden:

– Det kommer bli full gas när vi väl får öppna igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!