Utpressning och dödshot

En familj i Vimmerby utpressades med dödshot för att mannen skulle betalade 10 000 kronor till en 24-årig Vimmerbybo. Nu åtalas 24-åringen för utpressning och olaga hot.

Vimmerby2012-12-18 07:21

24-åringen och ytterligare två Vimmerbybor åtalas också för flera våldsbrott som skett i Västervik samt en bilstöld i Vimmerby.
I slutet av september i år försökte 24-åringen pressa till sig pengar av en man i 30-årsåldern i Vimmerby. 24-åringen hotade att döda mannen, hans sambo och hans familj om denne inte betalade 10 000 kronor till honom.

Tre sparkade en
24-åringen åtalas tillsammans med en 18-årig kvinna från Vimmerby och en 20-årig man från Västervik också för en grov misshandel i Västervik. Den 24 augusti i år har Vimmerbybon, den unga kvinnan och Västerviksbon slagit och sparkat en 24-åring från Västervik. Misshandeln har fortsatt även då offret låg värnlös på marken.
Samma kväll har 24-åringen slagit ytterligare en man i Västervik.
Den unga kvinnan från Vimmerby åtalas också för en misshandel mot en ung kvinna som också skett i Västervik den 24 november. 18-åringen från Vimmerby har slagit en ung kvinna i ansiktet och slitit henne i håret.
I det sammanhanget åtalas också 24-åringen för brott mot lagen om knivar och andra föremål då han haft en kniv och en batong samt ett knogjärn på sig när han greps.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om