Utreder trygghetsboende

- Jag tycker att Gullringen-förslaget kan vara en del i den utredning vi ska göra. Det finns ingenting som säger att ett trygghetsboende måste ligga just i centralorten, säger Magnus Danlid (C), ny ordförande i Vimarhem i en kommentar till förslaget från Bjarne Lynbech om ett trygghetsboende i Gulringshus gamla kontorslokaler.

Vimmerby2014-03-07 20:30

Huruvida Vimarhem ska göra ytterligare utredningar kring trygghetsboende har varit en fråga som hamnat i långbänk. I oktober fick det kommunägda bostadsbolaget kommunfullmäktiges uppdrag att fortsätta utreda trygghetsboende med fokus på kostnader, hur det kan finansieras och när det ska byggas.
Vimarhem fick nyligen kritik från kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk (M) som i ett debattinlägg skrev att bolaget hellre avvaktar överklagande mot fullmäktiges beslut från förre ordföranden än att utreda frågan.

Arbetet igång
Nu säger efterträdaren Magnus Danlid att arbetet med utredningen i princip är igång.
- Vid senaste styrelsemötet sa vi att Vimarhems ledamöter, ordinarie och ersättare, ska lämna eventuella idéer till mig eller Kenneth Björklund och att vi ska jobba vidare i presidiet. Men kommer det en dom som säger att vi inte ska göra en utredning får vi ju ta ställning till det då.
Danlid är förvånad över att Micael Glennfalk fortsätter att kritisera Vimarhem för att passivt avvakta domslutet.
- Han har ju en partikamrat i vår styrelse, som han hade kunnat ringa och fått beslutet av.

Inga hinder
Magnus Danlid ser inga hinder för att förslaget om trygghetsboende i Gullringen inlemmas i processen.
- Uppdraget är att göra en bred utredning och det finns ingenting som säger att trygghetsboendet måste ligga i centralorten. Byggnaden är jättefin och läget är otroligt. Samtidigt är det naturligtvis en del bitar som måste bockas av.
Som?
- Att både säljare och köpare är överens om att det är en bra idé, först och främst. Vi måste också titta på efterfrågan på bostäder. Det stämmer att det idag inte finns några lediga lägenheter i Gullringen, men det finns heller ingen större kö. Det tredje om det ska göras en sådan satsning är ekonomin - lägenheterna måste fyllas upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om