Utspädd Vimmerbyhistoria

Nu kan konferensgäster i Vimmerby provsmaka Wimmerby Watten i Spritbutiken. Nostalgiskt nog är det här spirituosa som är den skandalösa förlagan trogen. - Brännvin man kan köra på, säger Micael Glennfalk på Björkbackens Karaktärshotell.

En hutt törs han ta på förmiddagen, Micael Glennfalk, när det är Wimmerby Watten av svagaste styrkan "Något" i snapsglaset. Foto: Janne Strömsten

En hutt törs han ta på förmiddagen, Micael Glennfalk, när det är Wimmerby Watten av svagaste styrkan "Något" i snapsglaset. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2005-09-24 04:22

Steg för steg drivs Micael Glennfalk mot målet att göra temadelen Karaktärshotellet i boendeanläggningen på Björkbacken till en vinterlockelse.
- Jag vill se Karaktärshotellet som en upplevelse, rätt som det är är det en egen attraktion.
På väg mot "rätt som det är" duggar idéerna tätt, så tätt att det rentav är svårt för hotellägaren att sova på nätterna. Hotellets total make over från vanligt logi till nischat temahotell började med att karaktärer från den tid Astrid Lindgren var barn och ung i Vimmerby fick flytta in och ge hotellet, just det - karaktär. Ett rum var har de fått och från hotellobbyn blickar de ner på gästerna från väggarna; Marie i Vendladal, entertainern Düsseldorf, lumpsamlaren "Nisse" Stolpe, albinosystrarna Eklund, idéskaparen Nu Nygård och en rad andra personligheter. Bok med porträtt av dem alla har det också blivit "Karaktärerna i Wimmerby" med historiker Håkan Nordmark som författare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om