Utställning med Strömstens bilder

I 30 år har han bevakat, rapporterat och dokumenterat det lokala. Nu presenterar Astrid Lindgrens Näs Janne Strömstens foton i utställningen "Två tanter och en hemost".

Vimmerby2011-02-23 07:21


Janne Strömsten är Vimmerby Tidnings veteran. I bevakningen av det lokala har det ofta handlat om det odramatiska och nära. Om grötfester, hembygdsfester, julspel, midsommarfiranden och Bullerbycupmatcher, årligen återkommande i en mängd versioner.

Tidsdokument
Och när han själv ska beskriva vad han fotat under alla dessa år, då svarar han lite skämtsamt att det väldigt ofta varit just "två tanter och en hemost."
- I utställningen vill vi lyfta fram Janne Strömstens dokumentation av Vimmerbybornas liv och leverne, säger Anneli Karlsson, utställningsproducent på Astrid Lindgrens Näs.
- Vi vill peka på vilket tidsdokument Janne Strömstens foton är. Genom att välja bilder från början av 90-talet och början av 00-talet hoppas vi att besökarna som kommer och tittar både ser likheterna och förändringarna som ägt rum i vår nutidshistoria, och kanske hittar sig själva på några av fotona.
Janne Strömsten har inte bara fångat vardagens händelser utan även stora och dramatiska tilldragelser. Här finns foton från olyckor och SOS-utryckningar där Janne Strömsten ofta varit på plats före räddningstjänsten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om