Tryckeriet V-TAB förlorar två stora kunder

Nu tappar företaget V-TAB, som bland annat har verksamhet i Vimmerby, två stora kunder. Vd:n Peder Schumacher kommenterar beskedet.

Både Aftonbladet och Göteborgs-Posten kommer att byta tryckeri från och med 2023. Ingen av tidningarna trycks i Vimmerby.

Både Aftonbladet och Göteborgs-Posten kommer att byta tryckeri från och med 2023. Ingen av tidningarna trycks i Vimmerby.

Foto: Jimmy Karlsson / Arkiv

Vimmerby2021-08-17 10:45

Tidningarna Aftonbladet, som ägs av mediekoncernen Schibsted, och Göteborgs-Posten, som ägs av Stampen Media, väljer nu att lämna V-TAB och byta tryckeri.

– De kommer att byta från och med 2023. Exakt vad det beror på vet jag inte men de har antagligen hittat ett bättre upplägg någon annanstans, säger V-TABs vd Peder Schumacher.

V-TAB är en av Nordens största tryckerikoncerner och tryckeriet i Vimmerby är en av kommunens största arbetsplatser, men här trycks varken Aftonbladet eller Göteborgs-Posten. 

– De tidningarna är en stor del av vår kundstock men vi har fortfarande andra delar som också är stora. Samtidigt känner vi till att dagstidningarna har det tufft med utvecklingen och inte är lika stora idag som de varit. Vi bedömer att det finns delar i det vi håller på med där vi kan ha en mer positiv framtidstro, exempelvis magasinsdelen, säger Peder Schumacher.

Hos V-TAB i Vimmerby trycks delar av Schibsteds och Stampen Medias magasin och bilagor, vilket vd:n hoppas ska kunna fortsätta.

– De trycks inte som tidningspapper och är inte produkter som kan tryckas av ett vanligt tidningstryckeri. Det beror på hur länge de kan hålla magasinen vid liv, men om de fortsätter tror jag definitivt att vi är ett alternativ för att trycka dem, säger han.

Hur kommer kundtappet påverka tryckeriet i Vimmerby?

– Det är svårt att säga idag eftersom informationen är så pass färsk. Det påverkar oss men jag tror inte att det kommer att påverka verksamheten i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!