Vaccinet är slut i Vimmerby

Influensavaccinet är slut i Vimmerby och något nytt är inte att vänta förrän om en dryg vecka - vecka 49. - Det är klart att det är många som är oroliga att de ska hinna få inluensan innan de får sitt vaccin och det ökar i sin tur trycket på oss. Vi har haft flera som kommit hit och fått vända i dörren, säger distriktssköterska Ann Arvidsson på Vimmerby hälsocentral.

Vimmerby2009-11-20 07:17

I går tog vaccinet mot svininfluensan slut vid alla hälsocentraler i Kalmar län. I Vimmerby var det slut redan i onsdags kväll.
- Det finns reserverade doser för skolbarn och små barn som vaccineras genom skol- och barnhälsovården, men för övriga finns just nu inget vaccin, säger distriktssköterska Ann Arvidsson.

Vända i dörren
Nu har anslag kommit upp på hälsocentralen som informerar om att nytt vaccin inte är att vänta förrän vecka 49.
- Visst kommer det folk som får vända i dörren och många ringer och undrar. Eftersom influensan kommit till länet blir folk oroliga över att de ska hinna få influensan innan de får sitt vaccin - när vi inte kan erbjuda något möter vi olika typer av reaktioner, förstås.
Än så länge har cirka 30 procent av länets befolkning, 70 000 personer, fått influensasprutan. De flesta i riskgrupper och barn eller skolungdomar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om