Vad hände med våren? Mer snö att vänta

Vad hände egentligen med våren? Det är svårt att tro att vi är i slutet av mars när snön yr utanför fönstret. Vimmerby Tidning har kikat på den kommande prognosen och kan konstatera att det nog dröjer ett tag till innan vårkänslorna infinner sig.

Mer snö att vänta de kommande dagarna i vårt område.

Mer snö att vänta de kommande dagarna i vårt område.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-03-29 14:54

Både i Vimmerby och Hultsfred väntas det komma mer snö under torsdagens eftermiddag och kväll. I Vimmerby ska det enligt prognosen röra sig om 7,9 milimeter nederbörd. I Hultsfred är det 8,8 millimeter nederbörd som väntas komma.

På fredagen fortsätter det att snöa under i stort sett hela dagen. I Vimmerby väntas 9,8 millimeter. I Hultsfred spår prognosen 10,7 millimeter. SMHI har utfärdat en gul varning för hela Kalmar län på grund av snöfallet under torsdagen och fredagen. Enligt SMHI kan det bli runt 5-10 centimeter snö. Lokalt i södra delen av länet upp till 15 centimeter. 

På lördagen spricker det äntligen upp och blir soligt i både Vimmerby och Hultsfred. Däremot kan det bli en kall morgon med temperaturer på runt minus sex grader. Senare framåt dagen kan temperaturen krypa upp till två plusgrader. 

Det lite kallare vädret ser ut att hålla i sig ett tag till. SMHI lägger prognoser tio dagar fram i tiden och de varmaste dagarna under den perioden ser ut att bli skärtorsdagen och långfredagen med fem plusgrader. Under nätterna ser minusgraderna ut att hålla sitt grepp ett tag till. 

"Till nästa vecka blir prognosen osäker gällande detaljer, men det ser ut att fortsätta med kallt väder för årstiden men ändå ganska stabilt och högtrycksbetonat.", skriver SMHI:s meteorolog Lars Knutsson på SMHI:s hemsida. 

Uteserveringspremiären dröjer nog ett tag till..
Uteserveringspremiären dröjer nog ett tag till..
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!