Så blir vädret under nyårshelgen

Förutom chans till champagne, glitter och nystart bjuder nyårshelgen också på nyårsväder. För Vimmerby och Hultsfreds del kan vi se fram emot ett något ostadigt sådant.

Nyårsafton i Vimmerby och Hultsfred blir molnig men antagligen fri från nederbörd, säger SMHI-meteorologen Linus Karlsson.

Nyårsafton i Vimmerby och Hultsfred blir molnig men antagligen fri från nederbörd, säger SMHI-meteorologen Linus Karlsson.

Foto: Foto: Jakob Wesslund

Vimmerby2021-12-30 08:00

Den som tänkt fira in det nya året utomhus gör bäst i att förbereda sig på både plus- och minusgrader, och kanske till och med ladda upp med paraplyet för att vara på den säkra sidan. Enligt Linus Karlsson, meteorolog på SMHI, kommer skillnaden mellan vädret i Vimmerby och Hultsfred inte att vara särskilt stor till helgen. 

– Andra halvan av veckan har vi ett lågtrycksbetonat väder och vi ser att det både under torsdagen och på fredagen, nyårsafton, är molnen som kommer att dominera, säger han.

Meteorologen tror dock att regnet ska hålla sig borta från just Vimmerby och Hultsfred, även om det kan komma enstaka mindre skurar.

– Vi har till viss del regn i området men det ser inte ut att handla några större mängder. Den lite mildare luften som tar sig inåt kan också ta med sig någon plusgrad. På nyårsafton ser det ut som om att vi kommer ha omkring fem plusgrader på dagen

Helgfirarna kan alltså vänta sig att möta det nya året i sällskap av temperaturer som pendlar mellan en bit över och bit under nollan och eventuell varierad nederbördsform i samband med det.

– Lågtrycket flyttar sig under helgen och den lite kyligare luften kan tillfälligt föra med sig minusgrader. På söndagen kan det komma snö i både Vimmerby och Hultsfred. Man kan säga att året verkar avslutas med ett ganska så varierat och ostadigt väder, säger Linus Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!