Våga satsa och bygg nu

Satsa på utbildning av de arbetslösa och bygg bostäder under lågkonjunkturen. Det är några av de budskap varselsamordnarna i länet har med sig efter företagsbesöken i Vimmerby kommun.

Vimmerby2008-12-06 05:05

- Det viktigaste är att ta väl hand om de som tvingas ut i arbetslöshet. Satsa på dom och ge dom snabb tillgång till meningsfull kompetensutveckling. Det är duktiga människor som är ett sparkapital och det är A och O att utnyttja tiden rätt, säger Roger Pettersson, platschef på Skanska i Gullringen.
Företaget har varslat 50 fast anställda plus drygt 25 visstidsanställda och inhyrda medarbetare.
Därför besökte regeringens varselsamordnare i länet, landshövdingen Sven Lindgren och Regionförbundets ordförande Leif Larsson företaget när de inledde sin rundresa i länet.
Roger Pettersson tycker det är bra att samorndarna är ute i kommunerna och på företagen.
- Det är mycket bra att vi snabbt får igång en diskussion om vilka åtgärder som behövs och jag tycker regeringen är bra på att snabbt ta tag i situationen och ta emot input från företag och från anställda, säger han.
Han instämmer även i landshövdingen synpunkt att reglerna för arbetsförmedlingen måste ändras direkt så att anställda snabbt kan komma i utbildning istället för att varslas och gå arbetslösa.
Enligt landshövdingen finns det resurser, men reglerna gör att utbildningsinsatserna fördröjs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om