Vägarnas - och järnvägarnas - riddare

Upplös länen och ge regionerna mer makt. Men behåll Småland inom en och samma gräns. Så ser den nyvalde ordförande i Regionförbundet, Leif Larsson, Vimmerby, på den långsiktiga utvecklingen. Närmast på agendan vill han ha igång arbetet med riksväg 34.

Regionförbundets nye ordförande Leif Larsson, c, ser infrastrukturen som förbundets eviga fråga. Men han hoppas också få till satsningar på både kultur och vindkraft.

Regionförbundets nye ordförande Leif Larsson, c, ser infrastrukturen som förbundets eviga fråga. Men han hoppas också få till satsningar på både kultur och vindkraft.

Foto:

Vimmerby2006-10-24 06:51

- Det är nummer ett, sen vill ha beslut om upprustningarna av Tjustbanan och Stångådalsbanan och E 22:an, säger han.
Det blev alltså precis som vår tidning analyserade i förra veckan; Leif Larsson, c, från Vimmerby, tar över som ordförande i Regionförbundet för Kalmar län.
Centerns länsstämma röstade fram Leif Larsson med 28 röster mot tio i lördags. Larsson föreslogs av nomineringskommittéen, och även om Sven-Göthe Lidheims namn kom upp som förslag under mötet valdes Larsson av stämman.
Leif Larsson kommer att tillträda sitt nya uppdrag vid årsskiftet och han blir den förste ordförande i regionförbundet som inte kommer från Kalmar. Tidigare har posten innehafts av socialdemokraten Roger Kaliff och nu senast centerns Anders Åkesson.
Larsson har att leda en styrelse på 33 personer, elva av dom är utsedda av landstinget och 22 av länets kommuner.
Regionförbundets styrelse är inget nytt för Larsson. Han har suttit med sen efter valet 1998, nu blir han ordförande.
- Det är spännande och stimulerande att få arbeta med utvecklingen för hela länet, det kräver sin finess att få ihop med hela länet, från Vissefjärda till Edsbruk och från Ölands södra udde till Rumskulla i nordväst, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om