VÄGEN AVSTÄNGD I KVÄLL – RISK FÖR KAOS

Avstängt. Pang, boom. Var god välj en annan väg. Många pendlare och nöjesåkare har drabbats av att vägen mellan Vimmerby och Storebro varit avstängd, på grund av asfalteringsarbete, under de senaste veckorna. Gott så, en omväg är väl inte så farligt när man ska till jobbet. Värre blir det om det vankas speedway…

De tre linjerna visar på tre olika vägar som går att ta till Målilla.

De tre linjerna visar på tre olika vägar som går att ta till Målilla.

Foto:

Vimmerby2016-05-24 10:00

I kväll möts Dackarna och Smederna på G&B Arena i Målilla, en match som kan (och bör?) innebära Målillalagets första seger för säsongen.

Men för fansen blir nog kvällens största utmaning inte själva matchen – utan resan dit.

Dackefans som reser från Vimmerbyhållet kan nämligen förvänta sig att behöva ta en rejäl omväg. Den vanliga vägen – riksväg 23/34 via Storebro och Hultsfred – kommer nämligen att vara avstängd till långt in på kvällen.

– Vi håller ju på att asfaltera nu och jag håller det för väldigt troligt att vi kommer hålla på till sent i kväll, säger Bosse Pedersen, arbetsledare på Svevia som sköter beläggningsarbetet på vägen, till vår tidning.

Så med andra ord bör man vara ute i god tid i kväll, för att inte komma för sent till Målilla?

– Jo, det vill det nog till att man är. När börjar speedwayen förresten?

Den börjar vid 19.00.

– Jaha, det var ju inte så bra förstås. Det är sällan vi är färdiga till den tiden. Folk får nog helt enkelt ge sig av en halvtimme-timme tidigare.

Men vilken väg som är bäst att åka låter Bosse Pedersen var osagt – även om omskyltningen går via Mariannelund.

– Alltså, folk får ju åka hur de vill. Det är väl inte så bra om 200 personer väljer samma lilla skogsväg, men man kan ju åka genom Pelarne och Vena om man känner till vägarna.

Det gäller alltså att vara ute i god tid, för att inte riskera att missa starten i kväll. Men hur går det då med själva beläggningsarbetet och asfalteringen?

– På torsdag räknar vi med att vara färdiga. Vi börjar närma oss Storebro nu, och vi ligger ganska bra till med planeringen, säger Bosse Pedersen och fortsätter:

– Vi valde ju att göra omledning via Mariannelund eftersom det blev så mycket köer när vi hade trafiklots i början. Även om det blir en rejäl omväg för folk så är det bättre än att behöva stå stilla och vänta i uppemot 40 minuter.

Klicka till höger i bildspelet för att se de alternativa vägarna på en karta
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om