Vägverkets anläggning kan bli nytt centralförråd

Svaret på kommunens jakt efter ett nytt centralförråd kan bli - Vägverket. Verket lämnar anläggningen på Trekanten i sommar och kommunen är intresserad att köpa.

Vägverket lämnar Vimmerby i sommar. Kommunen spekulant på anläggningen för att ha den till nytt centralförråd.

Vägverket lämnar Vimmerby i sommar. Kommunen spekulant på anläggningen för att ha den till nytt centralförråd.

Foto:

Vimmerby2007-02-13 07:25

- Jag kan bekräfta att ett intresse finns för den här anläggningen, säger Bo Svensson, c, ordförande i teknik- och servicenämnden.
När den kommunala tomten Abborren såldes till danska exploatörer i våras splittrades den kommunala driftavdelningen upp på åtminstone fyra tillfälliga lösningar. Verksamheten är nu förlagd till baracker, till hyrda garage vid Västra Tullen, till ishallen och till Vägverkets anläggning på Trekanten. Där hyr kommunen för närvarande en maskinhall på ungefär 600 kvadrat, tre garagefack och runt 2 000 kvadratmeter gårdsyta.
Nu visar det sig att kommunen kan komma att köpa hela anläggningen. Vägverket lämnar inom kort anläggningen i Vimmerby och vill sälja.
Åke Abrahamsson på Vägverket Produktion i Jönköping är dock sparsam i sina kommentarer om en affär.
- Vi kommer inte att ha någon egen verksamhet kvar där efter den 1 juli, så mycket kan jag säga, säger han.
Då koncentrerar verket sin produktionstionsverksamhet i regionen till Kisa och sköta sina uppdrag i Vimmerbytrakten därifrån.
Kvar i anläggningen i Vimmerby finns då de nuvarande hyresgästerna; NCC, lokala bussbolag och kommunen.
Samtidigt har kommunen hård press på sig att snabbt lösa frågan om ett permanent centralförråd. Inte minst eftersom den nuvarande arbetsmiljösituationen inte är hållbar för de minst 30-talet anställda som berörs av den uppsplittrade och tillfälligt organiserade driftavdelningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om