Vaktbyte vid Harrys

Det är klart med nya ägare till Harrys i Vimmerby. En tidigare vaktchef vid krogen, Roland Kiskeri och hans kollega Fredrik Öhlin köper konkursboet efter de förra ägarna. Ambitionen är att krogen ska öppnas igen så snart som möjligt.

Vimmerby2009-01-13 07:23

- Det hänger lite på hur snabbt vi kan få serveringstillstånd och sådant, men senast under våren ska nattklubben och a la-carten vara i full gång, säger Roland Kiskeri, som för tillfället är på semesterresa med sin familj till Thailand.
Harrys i Vimmerby har varit stängt sedan de förra ägarnas kort sejour tog slut i en konkurs i slutet av november i fjol.
Konkursförvaltaren advokat Bengt Stridh lämnade ut hela rörelsen på anbud och fick in ett flertal svar från hugade intressenter. Exakt hur många vill han inte avslöja
- Det är alltid en del som bara är nyfikna, men även när vi sorterat bort dom anbuden fanns det ett flertal bud på den här restaurangen, säger han.
Efter en del förhandlingar står det nu klart att det blir Roland Kiskeri och Fredrik Öhlin som köper inventarierna och det befintliga lagret efter de tidigare konkursdrabbade ägarna.
Det har förekommit uppgifter att delar av varulagret skulle ha legat och förstörts sedan de förra ägarna lämnat restaurangen i samband med konkursen.
- Det rör sig om en mindre mängd hamburgare som legat och blivit dålig i en kyl, men det var inte större mängd än att det kunde bäras bort i en plastkasse, och sånt brukar inte vara ovanligt vid sådana här händelser, säger konkursförvaltaren Bengt Stridh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om