Valborg fyllde 108 år med skumpa

Hon hör lite dåligt och synen är skral. Annars är det bra med Valborg Ledung-Bladh, som också i år valde att åka drygt 30 mil från Helsingborg till sommarstället Sävslund i Sevedstorp för att fira sin födelsedag.
Sin hundraåttonde födelsedag, kanske vi ska tillägga.
- Jag har så mycket att vara tacksam över, säger födelsedagsbarnet, som inledde en ny tradition med champagne och tårta när hon fyllde 105.

Valborg med några av sina barnbarns barn, från vänster Gustav, Sixten, Ingemar, Linnéa, Amanda och Elis i Valborgs dotter Susannes famn.

Valborg med några av sina barnbarns barn, från vänster Gustav, Sixten, Ingemar, Linnéa, Amanda och Elis i Valborgs dotter Susannes famn.

Foto:

Vimmerby2015-05-21 06:13


När Valborg Ledung-Bladh fyllde 105 år kläckte hon ur sig "om vi träffas allihop någon mer gång bjuder jag på champagne".
Så champagne har det blivit, ytterligare några födelsedagar. I fjol samlades de närmaste kring den alerta 107-åringen på torpstället Sävslund i Sevedstorp, Pelarne, som varit i familjens ägo i generationer och en kär samlingspunkt.
Skulle hon orka åka från Helsingborg också i år, för att fira 108-årsdagen? Absolut. Tårta och champagne, umgänge med nära och kära, kan man åka 30 mil för att få njuta av.
Dottern Sigyn Bladh tycker inte att det är så stor skillnad på mamma Valborg nu, i jämförelse med förra födelsedagen.
- Hon hör ju lite dåligt, men det har hon gjort länge. Och hon ser väldigt lite, men humöret och livsinställningen är precis densamma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om