Våldet på gatan

Vimmerby - Barnens stad, den småländska idyllen med förtecken från Astrid Lindgrens liv och populära barnböcker... Men är idyllen verkligen den idyll man vill göra den till? Nej, menar många. I skydd av nattens mörker är exempelvis ungdomsvåldet lika utspritt som i vilken annan stad som helst. 17-årige Sebastian vet. För en dryg vecka sedan råkade han ut för en synnerligen rå och hänsynslös misshandel, då han överfölls av åtta personer i centrala Vimmerby. Han skadades illa och var nära att få sätta livet till.

Vimmerby2006-08-10 05:16

- Det som skett anser vi vara rena mordförsöket, säger Sebastians chockade föräldrar.
-Läkarna anser att jag haft tur som lever, säger en lika chockad Sebastian.
Sebastian och hans föräldrar har valt att berätta om misshandeln. En misshandel som var ett rått överfall av åtta personer mot den chanslöse Sebastian.
- Vi vill att folk ska få veta vad som händer i vår lilla stad, att idyllen har en baksida i skydd av nattmörkret. Vi känner oss maktlösa. Vi vet inte vad man ska göra, men en sak är helt klar - detta kan inte fortsätta. Någon myndighet måste göra något innan en fullbordad tragedi sker. Nu hade Sebastian tur den här gången, men vad sker nästa gång någon drabbas, säger föräldrarna.
- De åtta som genomförde överfallet på vår son har visat den feghet som brukar råda i de här gängen. De törs inte agera man mot man utan är ofta hela gäng, nu var de åtta stycken, säger Sebastians pappa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om