Våldtäktsåtalad friad

På fredagen meddelade Kalmar tingsrätt dom i målet mot en Linköpingsbo som tidigare åtalats som misstänkt för misshandel och våldtäkt av en kvinna vid Nossenbadet i Vimmerby.

Vimmerby2007-10-13 04:25

Åtalet mot den tilltalade ogillades av tingsrätten även om rätten ansåg det klarlagt att mannen haft samlag med kvinnan, vilket mannen erkänt - men att det skett frivilligt från kvinnan och utan våld och tvång från mannens sida.
Huvudparten av stämningsansökan och domen lyder under sekretesslagen. Den tilltalade har i anledning av misstanke om brott som prövats genom tingsrättens dom varit frihetsberövad som anhållen och sedan häktad i cirka en månad.
Kvinnan har yrkat skadestånd av den tilltalade med 85 000 kronor, varav 75 000 kronor för kränkning och 10 000 kronor för sveda och värk.
I domskälet skriver tingsrätten: "Den tilltalade har erkänt att han haft samlag med kvinnan men bestritt ansvar under påstående att det skedde frivilligt från kvinnans sida och att han inte utövat något som helst våld eller tvång mot henne. I enlighet med inställningen i ansvarsdelen har han bestritt bifall till skadeståndstalan. Han har inte kunnat vitsorda något belopp som skäligt."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om