Lokala röster på Nyans och Alternativ för Sverige

Partiet Nyans fick fler röster i Vimmerby än i Hultsfred. Däremot fick Alternativ för Sverige fler röster i Hultsfred. I Mariannelund sticker Kristna värdepartiet ut bland småpartierna.

Närmare 250 väljare i Vimmerby kommun röstade på något av småpartierna i riksdagsvalet. Även i Hultsfred och Mariannelund fick partier som Nyans, Alternativ för Sverige och Kristna Värdepartiet röster.

Närmare 250 väljare i Vimmerby kommun röstade på något av småpartierna i riksdagsvalet. Även i Hultsfred och Mariannelund fick partier som Nyans, Alternativ för Sverige och Kristna Värdepartiet röster.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-09-21 05:30

Det visar uppgifter som nyhetsbyrån Newsworthy tagit fram.

Partiet Nyans blir störst av småpartierna i riksdagsvalet i alla tre kommunerna. 

I Vimmerby röstade 55 väljare på partiet Nyans i riksdagsvalet. Det motsvarar 0,54 procent av samtliga röster. Tvåa kommer Alternativ för Sverige som fick 27 röster, vilket motsvarar 0,27 procent. Piratpartiet fick 17 röster, Knapptryckarna 15 och Landsbygdspartiet oberoende fick 12 röster.

Starkast stöd har Nyans i valdistriktet Vimmerby 2, som är bostadsområden i norra delen av stan, med 2,12 procent. Alternativ för Sverige fick 0,89 procent av rösterna i Tuna.

I Hultsfreds kommun röstade 40 väljare på Nyans. Det är 0,47 procent av riksdagsrösterna i kommunen. Starkast stöd fick partiet i distriktet Hultsfred S med 1,5 procent. 

Ännu starkare stöd fick Alternativ för Sverige i distriktet Järeda på 1,92 procent. Totalt i kommunen fick Alternativ för Sverige 0,45 procent, vilket är lika med 38 röster. Piratpartiet fick 15 röster, det fick Knapptryckarna också. Kristna Värdepartiet fick sju och SKP; Sveriges kommunistiska parti, fick sex röster.

I Mariannelunds valdistrikt är det Kristna Värdepartiet som sticker ut bland småpartierna med 0,75 procent av rösterna. Totalt i kommunen fick partiet 33 röster. Det är 0,29 procent av riksdagsrösterna i kommunen och med det är partiet två efter Nyans som fick 66 röster eller 0,58 procent. Trea är Alternativ för Sverige på 0,19 procent eller 22 röster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!