Väljer ny väg

En helt ny fotbollsarena i ett idrottsområde vid Ulriksdalsvägen. Ett nytt ridhus mellan Borg och Höredstahult. Båda ska stå klara sommaren 2014.
Samtidigt planeras för ett nytt område för villatomter mellan Ulriksdal och Lundgatan och det öppnas för industritomter också på Ceosområdet.

På ny väg. Micael Glennfalk och moderaterna byter väg i frågan om en fotbollsarena i Vimmerby och vill bygga en komplett anläggning vid Ulriksdalsvägen, nära Ryttargården.  Vi vill ta ett helhetsgrepp som ger en vinna-vinna-lösning, säger han om förslaget som också innehåller ett nytt ridhus och öppnar för ny industrimark i etapper på Ceosområdet. För den skull finns planen för Krönsmon också kvar.

På ny väg. Micael Glennfalk och moderaterna byter väg i frågan om en fotbollsarena i Vimmerby och vill bygga en komplett anläggning vid Ulriksdalsvägen, nära Ryttargården. Vi vill ta ett helhetsgrepp som ger en vinna-vinna-lösning, säger han om förslaget som också innehåller ett nytt ridhus och öppnar för ny industrimark i etapper på Ceosområdet. För den skull finns planen för Krönsmon också kvar.

Foto:

Vimmerby2011-05-12 06:18


Moderaterna med kommunalrådet Micael Glennfalk i spetsen föreslår omfattande strukturförändringar i stadsplaneringen i Vimmerby.
- Vi har tänkt om i moderaterna och tycker inte att Ceos-området är särskilt bra för fotbollen och Vimmerby IF, samtidigt behöver vi tomter för industrier och med de här förändringarna får vi ett samlat helhetsgrepp, säger Micael Glennfalk om det nya förslag moderaterna lägger inför den revidering av översiktsplanen som kommunen nyligen inlett.

Nytt idrottsområde
Förslaget bygger på att ett idrottsområde skapas vid Ulriksdalsvägen nära nuvarande Ryttargården. Där tänker sig moderaterna att kommunen bygger en ny huvudarena för VIF-fotbollen och att det anläggs planer som också räcker för behovet för VIF:s stora arrangemang, Bullerby Cup.

Driften hos klubben
Tanken är att kommunen står för investeringen och att VIF omedelbart tar över driften, förutom Bullerby-Cup-planerna.
- De ser vi gärna i kommunal regi, eftersom skolorna ska kunna använda dom i sin idrott.
Moderaterna vill också att VIF tar över den nuvarande ridanläggningen.
- Där kan man exempelvis bygga en inomhushall för vinterträning och parkeringsplatser, säger Micael Glennfalk.

Nytt ridhus
Samtidigt vill moderaterna att kommunen bygger ett nytt ridhus öster om Borg, utmed en förlängning av gamla Västerviksvägen. Samma princip där, kommunen bygger och klubben tar över och driver anläggningen.
- Då skapar vi ett nytt hästområde där, och tanken är att det också bli utrymme för Westernklubben som ju söker ny mark, säger Micael Glennfalk.
De här delarna vill moderaterna börja bygga 2013 för att invigning ska kunna ske 2014.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om