Albins platschef presenteras vid 95-årsjubileumet

Nu står det klart att det är Mikael Hansevi som blir Albins nya platschef. Detta blir offentligt under veckan då företaget firar 95 år.

Albins nya platschef Mikael Hansevi och vd:n Magnus Brogren ser fram emot att fortsätta utveckla företaget.

Albins nya platschef Mikael Hansevi och vd:n Magnus Brogren ser fram emot att fortsätta utveckla företaget.

Foto: Rebecca Bornlid Lesseur

Vimmerby2022-11-24 06:00

För första gången har Albins tillsatt en platschef och för vd:n Magnus Brogren var valet att tillsätta Mikael Hansevi naturligt. Det handlar om att de kommer väl överens och Brogren berättar att satsningen ligger rätt i tiden.

– Mikael och jag kommer jobba mycket tillsammans. Det handlar om att jag varit vd i 40 år och vi vill komma in med ny energi.

undefined
Albins nya platschef Mikael Hansevi och vd:n Magnus Brogren ser fram emot att fortsätta utveckla företaget.

Mikael Hansevi har tidigare erfarenhet av ledarroller, bland annat som vd för Bixia och Torpheimergruppen i Linköping. Något som lockade honom till att söka sig till Albins är dess långa historia i Vimmerby – något han vill förvalta tillsammans med att utveckla.

– Jag är jättestolt. Magnus och jag kompletterar varandra, han med sin långa erfarenhet inom företaget och jag med erfarenhet från många branscher.

undefined
Mikael Hansevi kommer ursprungligen från Västervik och har flyttat tillbaka dit i samband med att han fick jobbet hos Albins. Han säger att det "känns som att komma hem", nu när han åter är i regionen.

Vilka utmaningar ser du i den nya rollen?

– Att å ena sidan fortsätta attrahera våra kunder och å andra sidan navigera företaget fortsatt framåt.

Albins firar 95 år i år och är ett av de äldsta företagen i Vimmerby. Torsdag till lördag kommer detta firas i butiken med olika erbjudanden tillsammans med att Mikael Hansevi officiellt presenteras som den nya platschefen.

undefined
Albins järnhandel grunades år 1927 av Albin Carlsson och låg då på Storgatan 42 i Vimmerby. År 1945 blev nuvarande vd:ns pappa kompanjon och tog över företaget år 1964. Magnus Brogren blev vd år 1982. Under åren har företaget utvecklats till Albins Järn & Färg med en flytt till sin nuvarande adress på Rönnbärsgatan 1991.

Hur känns det att göra denna satsning nu med tanke på omvärldsläget och höga elpriser?

– Under de 95 år som Albins har funnits har det varit flera oroligheter i omvärlden men vi har klarat oss, säger Brogren. 

Han och Hansevi känner sig trygga och lyfter företagets bredd på marknaden, både till privatkonsumenter och till industrier.

undefined
Albins Järn & Färg kommer fira 95-årsjubileumet mellan torsdag till lördag. Platschefen Mikael Hansevi och vd:n Magnus Brogren berättar att detta firande riktar sig till deras konsumentkunder.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!