Kommunstyrelsen har växlat hit och dit i frågan om kommunens måltidsorganisation. När utredningen först lades fram i september 2004 gick en enig kommunstyrelse på det alternativ som handlar om ett enda centralkök för hela kommunen och att det skulle laga så kallad "cook-and-chill"-mat. Det vill säga varmrätten lagas ett par dagar i förväg, kyls snabbt ned och transporteras sedan en eller ett par gånger i veckan ut till tillagningsköken där den värms direkt innan servering. Där kompletteras också varmrätten med tillbehör som potatis eller ris som kokas på platsen.
Vändning i kostfrågan
Kommunstyrelsen gör en ny vändning i köksfrågan.Nu ska det bli ett centralkök med kylmat igen. Åtminstone för alla kommunala måltider i tätorten. Plus några till.Det är följden av att kommunstyrelsens arbetsutskott enhälligt vill riva upp kommunstyrelsens beslut om måltidsorganisationen från i fjol.- De besluten går inte att genomföra. Det blir för krångligt och dyrt att bygga ett centralkök för kylmat vid Eken, säger Leif Larsson, ordförande i kommunstyrelsen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!