Vändningen som kan öppna röntgen igen i Vimmerby

Situationen kring röntgen i Vimmerby tar nu en ny vändning som innebär en möjlighet att mottagningen kan öppna igen i begränsad omfattning.

Röntgen i Vimmerby är stängd, eller "pausad" sen slutet av november. Nu säger verksamhetschefen Per Malcherek att det pågår en dialog med pensionerad personal  för att kunna öppna igen några dagar i veckan.

Röntgen i Vimmerby är stängd, eller "pausad" sen slutet av november. Nu säger verksamhetschefen Per Malcherek att det pågår en dialog med pensionerad personal för att kunna öppna igen några dagar i veckan.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-01-26 18:00

– Det pågår en dialog med ett antal pensionärer som visat intresse för att arbeta på mottagningen och jag uppmuntrar dem att söka tjänsterna så att vi kan få i gång en diskussion om hur de kan tänka sig att jobba. I så fall kan det leda till att vi kan ha öppet i Vimmerby några dagar i veckan, bekräftar verksamhetschefen för röntgen i Västervik och Vimmerby, Per Malcherek, för Vimmerby Tidning.

Det innebär att det skett en vändning i inställningen till att hålla mottagningen öppen i viss omfattning och på obestämd tid parallellt med fortsatta försök att hitta ny och mer permanent personal.

– Det jag helst hoppas är att hitta en långsiktighet, men för dagen finns ingen sökande alls till Vimmerby. Då skulle en variant med personal som arbetar några dagar i veckan bli en respit för att hitta personal, säger Per Malcherek.

Han vill inte säga något om villkor som ställs för att pensionerad röntgenpersonal ska anlitas i Vimmerby.

– Jag kan inte gå in på några detaljer, säger han.

Vimmerby Tidning har haft kontakt med flera personer som är intresserade att gå in och arbeta i mindre omfattning på mottagningen. En av dem är Roland Metz som i en debattartikel i Vimmerby Tidning beskrev att han gärna fick jobba två dagar i Vimmerby – om han jobbade övriga tre i Västervik. 

Det är inget Per Malcherek vill säga något om i dag.

– Jag hoppas att de här personerna söker, sen tar vi en diskussion om hur de kan arbeta. Jag är positiv till en lösning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om