Vandrar i Astridmiljöer

"Är det här Astrid Lindgrens födelsehem?" Det är den absolut vanligaste frågan på Astrid Lindgrens Näs - kunskapscentrum och museum. Men det är det ju inte. Däremot kan både utsocknes och insocknes få veta mer om den berömda författaren. Björn Bergs utställning och Astrid-Lindgren-vandringar har stått på sommarmenyn.

Vimmerby2006-08-19 04:17

Ännu inte invigt, officiellt. Det blir nästa år. Och Vimmerbyborna kanske inte riktigt vet om det bara är att kliva på. Turisterna däremot, de lockas av både det knotiga sockerdricksträdet vid tomtgränsen och den gamla prästgården, där alltså många i förstone tror att Astrid Lindgren föddes innan de får veta att här är kunskapscentrum och museum och att barndomshemmet ligger granngårds.
Men då har de ju kommit in i Astrid Lindgrens Näs av bara farten, och inte minst de tyska turisterna har varit många så här i slutet av sommaren.
Men personalen hoppas också på Vimmerbyborna. Att de tar chansen att se Björn Bergs bilder i utställningen "Från New York till Katthult", som pågår till 1 september, till att börja med.
- Den utställningen är en stor sak för oss. Björn Berg är en fantastisk konstnär och illustratör, nu 83 år gammal och genom åren väldigt sparsam vad gäller utställningar, säger Linda Jönsson, som tillträdde tjänsten som museipedagog i slutet av februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om