Vänstern skippar valaffischer helt

Vänsterpartiet i Vimmerby avstår från att sätta upp valaffischer i årets valrörelse.

Jens af Ekenstam Stenman är sekreterare i Vänsterpartiet i Vimmerby som helt avstår från offentliga valaffischer under årets valkampanj.

Jens af Ekenstam Stenman är sekreterare i Vänsterpartiet i Vimmerby som helt avstår från offentliga valaffischer under årets valkampanj.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-08-15 18:30

– Det gör vi för att spara för miljön och motverka den nedskräpning som brukar ske i samband med att valaffischer förstörs av väder och vind eller vandaliseras, skriver partiets sekreterare Jens af Ekenstam Stenman i ett pressmeddelande på onsdagseftermiddagen.

Partierna tycks hantera valaffischerna mer varierat i år än tidigare. Socialdemokraterna har ett eget tillstånd, liksom SD som även uppger att de redan fått affischer nerslitna.

Den gemensamma ansökan som moderaterna gjort för flera av de övriga partierna väntar fortfarande på att beviljas, enligt uppgifter från samhällsbyggnadsavdelningen på onsdagen.

Vänstern väljer en helt annan variant och låter helt bli att sätta upp valaffischer i offentliga miljöer i Vimmerby kommun.

– Vi ser det som ännu en pusselbit i det miljöarbete som svenska Naturskyddsföreningen rankar som det bästa bland partierna i landet.

Partiet kommer heller inte åka runt och lägga valsedlar i brevlådor runt om i kommunen.

– Vi delar ut valsedlar stan fram till valet. Dessutom finner man lätt våra valsedlar i vallokalen när det är dags att rösta, skriver vänstern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!