Vänsterns röstsedlar borta

Flera Vimmerbybor som skulle förhandsrösta på biblioteket kunde inte rösta på det parti de ville. Röstsedalar för Vänsterpartiet saknades. De hittades senare gömda bakom en annan hög. Nu anmäler Vänstern saken till både länsstyrelsen och Polisen.

Vimmerby2006-09-02 04:17

- Det här är skrämmande. Det är sånt här svenska valobservatörer ska förhindra när de åker till Kongo och andra länder ovana vid demokrati, säger Jan Östling, vänsterpartiet.
Det var valsedlar för hans parti som saknades under första dagen med förhandsröstningen. Många kom då till biblioteket för att rösta, men under en stor del av dagen saknades valsedlar för just Vänsterpartiet.
Valmyndigheten har skyldighet att se till att samtliga riksdagspartier plus de partier som fick minst en procent vid senaste valet har sina partilistor på bordet. Listorna med kandidaternas namn på har partierna själva ansvaret att lägga ut.
Chef för valmyndigheten i Vimmerby är kommunchefen Staffan Forsberg.
- Det fanns listor för vänstern också när bordet dukades upp på morgonen, och de var kvar vid lunchtid. men sedan har något inträffat, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om