Vänsterpartiet byter folk i KS

Vänsterpartiet i Vimmerby har de senaste åren vuxit kraftigt och är idag både större och mer aktivt än någonsin. Som ett led i att partiet växer breddar man nu på sina kommunala poster.

Peter Fjällgård ersätter Lars Johansson i kommunstyrelsen.

Peter Fjällgård ersätter Lars Johansson i kommunstyrelsen.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2016-05-25 07:37

Följande pressmeddelande skickades ut under onsdagen:

Lars Johansson har de senaste åren varit den mest synliga företrädaren för Vänsterpartiet i Vimmerby, och sitter på de två tyngsta posterna partiet har i kommunen: som ledamot i Kommunstyrelsen, och som gruppledare i fullmäktige.  

För att bredda partiet och rusta sig till valet 2018 skiftar Vänsterpartiet efter sommaren företrädare i KS. Till ny ledamot har partiets medlemmar utsett Peter Fjällgård.

Peter är kanske mest känd som initiativtagare till folkomröstningen om landsbygdsskolorna, men har också ett mångårigt engagemang för vård, skola och omsorg, och inte minst de villkor som kommunens anställda jobbar under.

Vänsterpartiets politik kommer förbli densamma oavsett vilka personer som besätter partiets poster, med fokus på en rättvis och bra välfärd, goda villkor för kommunens anställda, samt ansvar för ekonomi i samklang med välfungerande verksamheter.  

Lars Johansson kommer av naturliga skäl även lämna sin plats som ersättare i KSAU, men kommer vara kvar som gruppledare. Han sitter kvar i KS till sista juni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om