Vänsterpartiet byter – ny ordförande i Miljö- och byggnämnden

Erik Andersson (V) tar över som ordförande i Miljö- och byggnadsnämnden. Det efter att Jerry Pettersson (V) valt att lämna uppdraget.

Erik Andersson(V) tar nu över rollen som ordförande i Miljö- och byggnadsnämnden. "Jag ser fram emot det här uppdraget med spänning och glädje", säger han.

Erik Andersson(V) tar nu över rollen som ordförande i Miljö- och byggnadsnämnden. "Jag ser fram emot det här uppdraget med spänning och glädje", säger han.

Foto: Jan Novotny

Vimmerby2024-09-11 08:50

Det meddelar Vänsterpartiet Vimmerby i ett pressmeddelande under onsdagsmorgonen.

– Jag har svårt att hitta den tid som krävs för att göra ett bra jobb varför det känns bra att lämna över till någon som har tiden som behövs för ett sådant här uppdrag, säger Jerry Pettersson, när Vimmerby Tidning når honom under onsdagsmorgonen.

Pettersson säger att han haft en fin tid som ordförande i nämnden men att det finns andra luckor i hans liv som han nu vill fylla med sin nyvunna tid. 

– Det har varit en trevlig tid i nämnden men jag är engagerad både fackligt och i föreningslivet så det kommer att finnas att göra ändå, säger han.

Att lämna över uppdraget till Erik Andersson (V) ser Jerry Pettersson bara positivt på.

– Erik Andersson har mitt fulla förtroende, han är bra och jag är övertygad om att han kommer att göra ett riktigt bra jobb i sin nya roll, säger Pettersson.

Erik Andersson (V), är idag kommunal revisor och ska alltså nu ta över rollen som ordförande.

– Det känns hedrande, spännande och jätteroligt att gå in som ordförande i Miljö- och byggnadsnämnden, säger Erik Andersson.

Andersson säger att han ser fram emot att skapa transparenta processer och en förutsägbarhet i nämndens kommande processer.

– Jag jobbar inom fastighetsbranschen varför lagstiftningen, såsom plan- och bygglagen, som kommer att bli aktuell i kommande tillsyns- och tillståndsprövningar är bekanta för mig, säger Andersson.

Erik Andersson har en bakgrund inom kommunpolitiken och har tidigare varit aktiv i grannkommunen Kinda.

– Jag tycker att det är väldigt roligt med kommunpolitik och när chansen nu dök upp så tvekade jag inte en sekund att tacka ja, jag ser fram emot det här uppdraget med spänning och glädje, säger Andersson.

Som kommunal revisor blir istället Anders Eriksson (V). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!