"Var rädd om VOK-skogen"

"Vid kontakter med en del politiker har jag flera gånger framfört att det är viktigt för Vimarskolan, AL-skolan och gymnasiet att förhindra att deras 'klassrum' för orienteringsundervisning naggas i kanten eller helt förstörs. Skogen bör även behållas för alla Vimmerbybor som i dagsläget har ett fantastiskt rekreationsområde att motionera och ströva i och för att VOK och alla andra föreningar som använder området för träning och tävlingar ska kunna fortsätta göra det", skriver Bertil Axelsson, VOK, i en skrivelse till SLUS.

Bertil Axelsson vill väcka reaktioner och har nu skickat en skrivelse om VOK-skogen till SLUS.

Bertil Axelsson vill väcka reaktioner och har nu skickat en skrivelse om VOK-skogen till SLUS.

Foto: Lena Dahlberg

Vimmerby2018-01-23 14:09
Vimmerby kommuns lokala utvecklingsstrategi SLUS bygger på dialog. Men dialog är något som VOK:s Bertil Axelsson saknat i kommunens planer för VOK-skogen. I en skrivelse till styrgruppen för SLUS redogör han för det svek han tycker kommunen utsatt honom för och framför sin förhoppning att partier och politiker kommer att rösta mot ett förslag som skulle innebära att en förskola byggs i VOK-skogen. Skrivelsen har också gått ut till samtliga medlemmar i VOK.

"Vid kontakter med en del politiker har jag flera gånger framfört att det är viktigt för Vimarskolan, AL-skolan och gymnasiet att förhindra att deras 'klassrum' för orienteringsundervisning naggas i kanten eller helt förstörs. Skogen bör även behållas för alla Vimmerbybor som i dagsläget har ett fantastiskt rekreationsområde att motionera och ströva i och för att VOK och alla andra föreningar som använder området för träning och tävlingar ska kunna fortsätta göra det.

Ett antal idrottslärare på Vimarskolan, Astrid Lindgrens skola och Vimmerby gymnasium har skrivit till kommunen dels efter avverkningen 2013, dels efter att beskedet om att bygga i skogen kom i mars förra året. De påtalar att de vill ha skogen orörd för att undervisningen inte ska bli lidande av större avstånd.

Som jag har känt det de senaste månaderna så finns det bland invånarna i Vimmerby en stark önskan om att behålla skogen utan mer byggnation. Nästan varje gång jag är på stan har det kommit fram för mig kända, men även okända, Vimmerbybor och frågat hur det går med skogen. Det finns ett genuint intresse av att hela skogen får vara kvar som friluftsområde. Förutom fem-sex politiker är det ingen som har sagt till mig att det är bra att man bygger ytterligare en förskola mellan förskolorna Skogsbacken och Lunden."

Bertil Axelsson skriver även att han är säker "på att Vimmerby kommuns attraktionskraft skulle vara mycket större bland skolor, elever, lärare, allmänhet, föreningar och eventuellt nyinflyttade Vimmerbybor om man beslutar att bevara och sköta skogen på ett bra sätt och att bygga förskola eller förskolor på annan plats eller andra platser".

 

 
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om