Våra mest gripande reportage från året som gått

I Vimmerby är droger bara ett samtal bort, visar vår granskning. En pappa kämpar mot myndigheter för att familjen inte ska drabbas av gifterna på deras tomt. I ett annat reportage berättar en mamma om sin kamp för sin son. Under året som gått har Vimmerby Tidnings nyhetsredaktion berättat om både livsöden och djupare granskningar. Här har vi samlat ett urval av årets mest läsvärda reportage från året som gått:

Bilder från årets reportage. Överst till vänster: mamman Niina. Underst till vänster: Helena Larsson på Mikrobiologen. Överst till höger: Zerisenay Haile. Mitten: Viktor Backman. Underst: Doris Lennartsson

Bilder från årets reportage. Överst till vänster: mamman Niina. Underst till vänster: Helena Larsson på Mikrobiologen. Överst till höger: Zerisenay Haile. Mitten: Viktor Backman. Underst: Doris Lennartsson

Foto: Rebecca Forsgren Malmström, Sofie Olsson, Jimmy Karlsson,Charlotte Madestam

Vimmerby2021-01-02 18:00

Det har inte bara varit fokus på corona under 2020. Reportage, granskningar och personliga öden är också en självklar del av vår bevakning. Vi listar här ett urval av årets största reportage från Vimmerby och Hultsfred:

HÄR kan du läsa om Vimmerbybon Zerisenay som berättar om en dramatisk flykt från Eritrea till Sverige och hur han och familjen slutligen kommer till Vimmerby.

undefined
Zerisenay Haile med sonen Yonab i knät. Fr.v Merhawit Hagos, Hernan Haile, samt döttrarna Melenda och Birkita. I vårt reportage berättar han om flykten från Eritrea och hur han slutligen hamnade i Vimmerby.

HÄR kan du läsa vårt reportage om mamman som kämpar för sin son.

HÄR kan du läsa om Jenny som förlorade sin pappa i covid-19.

HÄR kan du läsa om familjen i Mariannelund som köpte hus på förorenad mark.

undefined
Föroreningar från det gamla fabriksområdet sprids in på familjen Backmans tomt i Mariannelund. Läs mer i vårt reportage.

HÄR kan du läsa vårt djupgående reportage om den omtalade rivningen av ett bostadsområde i Hultsfred.

HÄR kan du läsa vår stora granskning om droger i Vimmerby.

undefined
I vår granskning om droger i Vimmerby berättar bland annat kommunens beroendeenhet om sitt arbete för att hjälpa den som vill att bli drogfri.

HÄR kan du följa med vår reporter när tidningen besöker labbet som analyserar regionens coronatester.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om