Våravslutning på Torsdagsdraget i Storebro

Torsdagsdraget, i regi av Storebro EFS-förening, har haft festlig våravslutning.

Foto:

Vimmerby2016-05-21 09:20

En grupp barn och ledare träffades i missionshuset i Storebro för vårterminens nionde och sista samling. Ballonger och serpentiner smyckade lokalen. Festligheterna började med fartfyllda sånger. Barnen sjöng med mycket glädje och gjorde rörelser till sångerna.

Därefter lyssnade alla på berättelsen om ”Munken och Kulan” som lärde ut något nytt och lärorikt om bibelns budskap. Dagens tema var: ”Den som ger, blir rik” men kanske inte bara på pengar.

Därpå följde ett spännande musik-quiz. Barnen var så duktiga att alla fick priser. Kvällen avslutades med glassfest och småpresenter.

Torsdagsdraget är en barn- och ungdomsgrupp i Storebro som har träffats sedan hösten 1990 och hade alltså i den gångna veckan sin 25:e våravslutning. Arrangör för samlingarna är Storebro EFS-förening (Evangeliska Fosterlands Stiftelsen) – en inomkyrklig rörelse.

Många är de barn och ungdomar som under årens lopp deltagit i Torsdagsdragets aktiviteter som t.ex. sång, pyssel, bakning, film och lekar. Barnen har fått höra om bibelns berättelser och om kristen tro. Fokus har varit att alla barn ska känna sig älskade och värdefulla.

Varje år har många av barnen och ungdomarna deltagit på Sommardraget, ett läger som numera äger rum på Öland. Lägren brukar vara väldigt uppskattade och ge positiva minnen för livet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om