Vardagspusslet för en barnskådis

Han är busig, sitter kanske lite mycket vid datorn, har inte fått alla vuxentänder än och gillar att doppa kakor i mjölk. På många sätt är Sixten Hugosson som många andra nioåringar.
Men han har också ett jobb - och ett livspussel. Där är han mera ovanlig.
För andra sommaren flyttar Sixten från Habo till Vimmerby för att arbeta som barnskådis i Astrid Lindgrens Värld.
- Det är världens bästa sommarjobb. Bättre kan man inte ha!

Vimmerby2015-05-04 06:14


Många skulle vilja vara i Sixten Hugossons kläder. Att arbeta som barnskådis i Astrid Lindgrens Värld är ett drömjobb; till säsongen 2015 sökte drygt 200 barn en roll, av dem kallades 80 till audition. Av dem fick tio anställning.
Resterande 14 i årets skådespelartrupp i åldern 8-13 år är "veteraner". Barn som har varit skådespelare tidigare får chansen att komma tillbaka, om de vill.
- Men det kan också bli ett mellanår för dem. Det betyder inte att de gjort ett dåligt jobb, utan bestäms av hur många vi har som kan ta samma roll. Vi har exempelvis väldigt många flickor som söker, men inte jättemånga flickroller, säger Simon Palerbro, produktionsassistent med ansvar för barngruppen och kontaktperson för föräldrarna.

Fem barn utifrån
Föräldrarna är en oerhört viktig kugge för att maskineriet ska fungera. Särskilt viktigt är det för barnen som inte är bosatta i Vimmerby med omnejd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om