Vårdnadsbidrag kan få en kort historia i Vimmerby

Vårdnadsbidraget kan bli en kort historia i Vimmerby kommun. Tvingas nämnden spara de föreslagna 6,5 miljoner kronorna ryker bidraget redan nästa år.

Vimmerby2009-03-26 07:13

- Medborgarpsykologiskt skulle det vara olyckligt om en reform som införs januari 2009 tas bort igen i januari 2010, säger , säger Gudrun Brunegård, kd, i en kommentar till att nämnden där hon sitter som vice ordförande föreslår att slopa det omdebatterade vårdnadsbidraget som infördes för knappt tre månader sedan.
Vårdnadsbidraget till föräldrar som väljer en annan omsorg än den kommunala barnomsorgen för sina barn är en av kristdemokraternas paradfrågor. Bidraget har också vållat debatt. Socialdemokraterna i Vimmerby har markerat ett starkt ideologiskt motstånd, men ven inom den styrande Vimmerbyalliansen har det varit slitningar kring införandet av bidraget och om kommunen skulle ha ekonomiskt utrymme för det. Det slutade med att omfattningen på bidraget minskades med ett år.
Så det beslut som tog i november i fjol då fullmäktige klubbade budgeten ger rätt till vårdnadsbidrag för barn mellan ett och två år. Bidraget är på 3 000 kronor per månad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om