"Varför är det så halt?"

Busschaufförer med utgångspunkt Vimmerby fasar över att köra på vägarna i Kalmar län. Det handlar om halkan som inte bara gäller små vägar utan också riksvägarna.

Busschaufförerna Leif Skoglund och Jan Svärd är oroliga över hur de hala vägarna påverkar säkerhten för skolbarnen i bussarna.

Busschaufförerna Leif Skoglund och Jan Svärd är oroliga över hur de hala vägarna påverkar säkerhten för skolbarnen i bussarna.

Foto:

Vimmerby2013-01-29 07:22


Ett stort antal busschaufförer och andra vana bilförare på vägarna kring Vimmerby som vår tidning talat med är ense: det är mycket halare i Kalmar län än i grannlänen.

Begriper inte
- Varför är det skillnad så fort du kommer in i Kalmar län. Jag begriper det inte. Man sitter på helspänn hela dagarna, berättar busschauffören Peter Landqvist och berättar om sommarväglag söder om Virserum och mot Mariannelund samtidigt som vägen mellan Vimmerby och Västervik varit såphal.

Förnekar minskade anslag
Vad de hala vägarna i Kalmar län beror på är oklart men Joakim Gimby, Trafikverkets ansvarige för underhållet kring Vimmerby, förnekar att det skulla handla om minskade anslag till vägarna eller att de inhyrda entreprenörerna inte skulle ploga ordentligt.
- De får betalt per färdig sträcka, då skulle de tvingas köra en gång till, förklarar Joakim Gimby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om