"Varför bara rödgröna politiker?"

- Märkligt och inte särskilt demokratiskt. Kristdemokraten Elisabeth Lago Nilsson tycker att det är konstigt att bara rödgröna politiker fick vara med när Kommunalfacket ordnade en träff med politikerutfrågning för sina medlemmar inför valet igår. Men Kommunals ordförande Lena Kidsten tycker inte alls att det är konstigt. - Det är ett medlemsmöte, ingen paneldebatt.

Vimmerby2010-09-16 06:37

Det har varit många debatter inför valet i Vimmerby, debatter där samtliga sju fullmäktigepartier varit välkomna att vara med.
Men igår blev omsorgsnämndens ordförande Elisabeth Lago Nilsson, kd, lite putt när hon fick veta att Kommunalfacket samma kväll bjudit in sina medlemmar till Kröngården, där de skulle få möjlighet att ställa frågor till politiker.
- Men bara politiker från socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet har bjudits in. Det tycker jag är konstigt och inte särskilt demokratiskt. Varför inte låta alla partier få att säga vad de står för?
Elisabeth Lago Nilsson har särskilt reagerat på att de inbjudna, alltså fackets medlemmar i kommunen, tagit för givet att det här var en paneldebatt med alla partier.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om