Det är några av de råd matkämpen Tommy Svensson skickade med vid sin senaste föreläsning inför en fullsatt plenisal i Vimmerby häromsistens. Runt 150 personer lyssnade på vad han hade att säga den här gången.
Räcker långt
- I kväll är det världspremiär. Jag presenterar den första svenskproducerade och ekologiska turkiska yoghurten. Den bör folk äta till frukost med solrosfrö, pumpakärnor och lite havregryn och lite mosad kiwi. Låt stå en liten stund så att havregryn blir mjukare. En frukost som man kör länge på, sade Tommy Svensson ambassadören för ekologisk mat.
Hans grundläggande råd tips är; "Handla inte när du är hungrig. Då köper man mycket, mycket mer och framför allt större förpackningar." "Lita inte på TV-reklamen." "Handla hos gårdsbutiker, det finns 100-tals. Lägg lite mer tid och pengar på dem. Där finns KRAV-kvalitet, en hög kvalitet".
Varning för tillsatser i maten
En vanlig vaniljsås innehåller 13 tillsatser med E-nummer. Vispa inte grädden i en plastbunke och köp mjölken direkt hos mjölkbonden trots att mejerijättarna inte gillar det.
Plenisalen var helt fullsatt, till och med även på läktaren.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!