Varslar 15

Svensk Tryckgjutning AB i Vimmerby (STG) känner av lågkonjukturen i Sverige. På onsdagen informerades de anställda om att 14 personer inom kollektiv- och en inom tjänstemannasektorn kommer att varslas om uppsägning. - Prognosen visar på en nedgång och tyvärr måste vi anpassa oss efter det, säger vd:n Peter Hjelte.

Svensk Tryckgjutning i Vimmerby varslar 15 personer om uppsägning.

Svensk Tryckgjutning i Vimmerby varslar 15 personer om uppsägning.

Foto:

Vimmerby2008-09-11 06:10


När vi fick tag i Peter Hjelte sent i går eftermiddag var informationsmötet till de anställda precis avslutat.
- Ja, vi har precis haft möte med personalen och nästa steg blir att anmäla varslen till Arbetsförmedlingen, berättar Peter Hjelte.
Han säger också:
- Det är naturligtvis tråkigt att behöva komma med ett sådant här besked till de anställda, men tyvärr måste vi anpassa oss till verkligheten. Vi gjuter ju gods till främst bilindustrin och dagligen ser vi siffror på hur försäljningen minskar både på nya bilar och begagnade. Och vi ser också på våra prognoser den närmast tiden framåt att det går nedåt. Och experterna spår en ännu sämre tid, eller lågkonjunktur, nästa år.
- Annars såg det väldigt bra ut under sommaren och läget verkade stabilt, men det svänger fort i den branschen och det har vi märkt av nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om