"Vårt luffaräventyr blev bättre än vi trott"

Vi träffade nittonåringarna Truls Svenningsson och Herman Sundqvist Lindelöf från Umeå när de skulle ge sig ut på luffen i de småländska skogarna. Men hur gick det?- Det gick jättebra. Vi har träffat på så många snälla smålänningar så du kan aldrig ana, säger Truls Svenningsson.

Vimmerby2013-08-20 06:17


I somras gjorde kompisarna Truls Svenningsson och Herman Sundqvist Lindelöf allvar av en gammal dröm, när de tagit studenten från naturvetenskapliga programmet. De gav sig ut på luffen. Och de valde att göra det ett hyfsat stycke hemifrån. Småland hägrade för de båda Astrid Lindgren-fantasterna från Umeå.
- Det gick jättebra. Över förväntan, faktiskt. Vi hade räknat med att vi skulle få gå hungriga ibland och att det skulle regna på oss. Men bortsett från två dagar då vi levde på vatten och havregryn och allra sista dagen, när vi kom tillbaka till Vimmerby och himlen öppnade sig i ett skyfall, har vi haft tur. Inte en droppe regn, säger Truls Svenningsson.

Höskullar
De har sovit på höskullar, precis som de ville. Och en och annan kohage också.
- Fler än en gång har vi vaknat av att tjugo kor stått och tittat nyfiket på oss. Vi har verkligen levt riktigt luffarliv!
Så mycket jobb har det inte blivit. Rensande av någon grusgång, tvättande av några bilar.
- Vi har väl aldrig sett så mycket välklippta gräsmattor som i Småland. Men folk har varit så snälla ändå och bjudit oss på kaffe och mat utan att vi arbetat. Det är rent otroligt så mycket vänliga människor det finns.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om