KLART: Hon blir ny rektor på AL-skolan

Det är nu klart vem som blir ny rektor på Astrid Lindgrens-skolan F-6. Petra Andreassen heter den nya rektorn, och hon tillträder tjänsten 28 augusti.

AL-skolan har fått en ny rektor för F-6. Petra Andreassen fick tjänsten som en av 16 sökande. Hon börjar sitt nya jobb 28 augusti.

AL-skolan har fått en ny rektor för F-6. Petra Andreassen fick tjänsten som en av 16 sökande. Hon börjar sitt nya jobb 28 augusti.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2024-05-28 11:14

Nu är rekryteringsprocessen färdig, och det blir Petra Andreassen från Västervik som kommer bli ny rektor på Astrid Lindgrens-skolan F-6 från och med 28 augusti. Hon efterträder Anna Ljungqvist som sagt upp sig.

– Vi har haft många bra sökanden, men valde att gå vidare med fyra, starka kandidater och till sist blev det Petra. Vi tycker hon har mycket spännande och kloka tankar kring skolutveckling och medarbetarskap, säger grundskolechefen Caroline Ålund som berättar om Petras yrkesbana: 

– Petra är NO- och idrottslärare i grunden, men har gått många andra utbildningar och har en bred behörighet. Hon har även jobbat som förstalärare i tio års tid. Just nu är hon biträdande rektor på Vammarskolan i Valdemarsvik, samtidigt som hon påbörjat sin rektorsutbildning. Det är ett väldigt bra CV.

Fem av de 16 sökande är rektorer idag. 

– Det är meriterande med en rektorsroll, men vi tänker som så att hon har påbörjat en rektorsutbildning och har med sig så mycket annat i sitt CV. Utifrån den profilen vi eftersökte kände vi att Petra är bäst lämpad. Men det var väldigt jämnt skägg.

undefined
Astrid Lindgrenskolan har fått en ny rektor. Petra Andreassen börjar tjänsten efter sommaren. I tio år har hon jobbat som lärare på Alphaskolan i Västervik.

Petra Andreassen tillträder tjänsten först om tre månader.

– Så får det bli. Vi hade önskat att hon kunde börjat något tidigare, men det handlar också om att det ska fungera för den skolan hon lämnar. Men vi kommer lösa det till hon är på plats.

Hur kommer lösningen se ut?

– Det kan jag inte svara på just nu eftersom det precis blev klart. Mycket är däremot redan förberett och planerat inför skolstarten i höst. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!